Palauta salasana

Anonymiteetti: Kysymme nimesi ja JulkiTerhikki-numeron vain, jotta voimme varmistaa ammattilaisuutesi. Nämä tiedot eivät näy työnantajille eikä muille käyttäjille palvelussa.

Luo tunnus
esim. Kuntayhtymä X esim. Pääterveysasema
Luo tunnus

Voit olla meihin suoraan yhteydessä:

Asiakkuudet ja lisätiedot
Vivika Juntunen
044 2772554
vivika.juntunen@medetter.fi
Myynti
Riikka Sirviö
040 140 6232
riikka.sirvio@medimatcher.fi

Voit myös lähettää meille viestiä oheisella lomakkeella niin olemme sinuun pian yhteydessä.

Lähetä

Millaista on lähihoitajan työ?

26.01.2021 - MediMatcher

MediMatcherin vieraskynässä tällä kertaa kuusi vuotta alalla työskennellyt lähihoitaja Lapista kertoo kokemuksiaan lähihoitajan työstä.


Lähihoitajakoulutus on toisen asteen sosiaali- ja terveysalan peruskoulutus, joka kestää 2–3 vuotta. Opiskeluiden aikana erikoistutaan omaan osaamisalaan, joita voi olla useampia.


Lähihoitajan työ on todella monipuolista ja ihmisläheistä, jossa työskennellään erilaisten ihmisten parissa. Lähihoitaja on usein potilaan tai asiakkaan lähin hoitaja. Työssä tärkeintä ovat vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaidot. Valttikortteja ovat empaattisuus, ymmärtäväisyys sekä kyky olla läsnä kaikissa tilanteissa. Lähihoitajan työ on vaativaa ja vastuullista, myönteinen asennoituminen luo eväitä selviytyä vaihtelevissa tilanteissa. Kiire on valitettavasti myös usein läsnä ja sen kanssa voi toisinaan olla vaikeaa ja stressaavaa työskennellä.


Alalle on helppo työllistyä, koska lähihoitajia tarvitaan kaikkialla ja monissa paikoissa on puute hoitajista. Työllistymisen vaihtoehtoja on useita ja juuri se tekeekin lähihoitajan ammatista vaihtelevan ja mielenkiintoisen. Välillä tuntuu siltä, että voi itse valita työpaikan ja paikkakunnan missä haluaa työskennellä. Lähihoitaja voi työskennellä esimerkiksi ikäihmisten, lasten, kehitysvammaisten tai mielenterveys – tai päihdekuntoutujien parissa. Työpaikkana voi siis olla vaikkapa terveyskeskus, sairaala, päiväkoti, hoitolaitos, hammaslääkäriasema, ambulanssi tai asiakkaan oma koti.