Medimatcher – Blogi

Lue täältä uusimmat kirjoituksemme terveys- ja hoiva-alasta. Voit valita alta kategorian, josta löydät juuri sinua kiinnostavimmat jutut.

Sosiaalisen median mainoskampanja poiki Utsjoen terveysasemalle yli 20 000 näyttökertaa ja lukuisia yhteydenottoja potentiaalisilta työnhakijoilta. MediMatcher tarjoaa myös markkinointitukea terveys- ja hoiva-alan työnantajille.

MediMatcherista löydät kattavia terveys- ja hoiva-alan työnantajaprofiileja, saat suoran yhteyden työnantajiin ja selvität jo etukäteen, miten viihtyisit työpaikassasi.

Sanotaan, että raskaat työt vaativat raskaat huvit. MediMatcherissa taas sanotaan, että raskaat työt vaativat raskaat edut!

Aivan samoin kuin lomamatkan tapauksessa, työpaikan etsiminen käynnistyy jopa vuotta ennen varsinaista toimintaa. Alkuun se ei ole konkreettista etsimistä vaan jostakin syntyy ajatus.

Kulttuurisetelit kalpenevat, kun toisella on hyvä maine. Joidenkin terveysasemien ja sairaaloiden ei tarvitse pistää tikkua ristiin löytääkseen hoitajia ja lääkäreitä joukkoonsa. Siihen on syynsä.

Yleislääkäreille on kysyntää etälääkäripuolella. Lääkäri Minerva Krohn kertoo kokemuksistaan!

”Saimme tuloksen aikaan nopeasti ja tehokkaasti”, toimitusjohtaja Kirsi Korttila, Työterveys Wellamo

Kaikki tietävät, että liian suuri työmäärä johtaa työuupumukseen. Mutta moni muukin asia vaikuttaa jaksamiseen!

Älä tee mitään tyhmää, vaan hae ulkomaille töihin! MediMatcher laajentaa pian kansainväliseksi.

MediMatcher ei hukkaa aikaasi. Meillä näet vain sinulle sopivia työpaikkoja – olit sitten hoitaja, lääkäri, hammaslääkäri tai muu terveys- ja hoiva-alan pro.

Terveys- ja hoiva-alan piilotyöpaikat löytyvät helposti, sillä MediMatcherissä työnantajilla on jatkuvasti haku auki. Aloita piilotyöpaikkojen selailu jo tänään!

Hoitajia väsyttää ja apua tarvitaan. MediMatcher laajentaa ulkomaille, jotta työvoimaa saataisiin sairaaloihin ja terveysasemille lisää.

Haluatko työn, jossa kehitykseesi panostetaan? Katso ylilääkäri Kaisa Rajalan vinkit koulutusmyönteisiin työpaikkohin!

Olet tullut oikeaan paikkaan! MediMatcherissa hoitajien, lääkäreiden ja hammaslääkärien työpaikkoja saa kuolata, vaikka ei olisikaan tosimielellä liikkeellä.

Hei sinä hoitaja, lääkäri tai hammaslääkäri! Haluamasi työ odottaa sinua. Navigoi näin, eteenpäin…

Terveysalalla työntekijöistä on aina pula, ja rekrytointi on haastavaa. Helppokäyttöinen MediMatcher aikoo uudistaa alan rekrykulttuurin.

Utsjoelle etsitään pikaisesti koronatestaajia. Pakkaa reppu ja lähde luontoon!

Työpaikkailmoitus kannattaa laittaa sinne, missä terveysalan työntekijät sen oikeasti näkevät. Eli sosiaaliseen mediaan.

Eläkeläinen: joko tylsistyttää? Lääkärin, hammaslääkärin, hoitajan tai muun hoiva-alan keikka- ja osa-aikatyö on nyt näppiesi ulottuvilla. Luo helposti tunnus MediMatcheriin ohjeitamme seuraten.

Työsyrjintään on vastalääkkeitä, ja MediMatcher on yksi niistä. Jokaisen työnhakijan profiili on anonyymi, joten vaakakupissa painaa ainoastaan ammattitaito.

Unohdetaan sote hetkeksi ja kohdataan työnhakijat ihmisinä. Työpaikkailmoituksessa etsitään työntekijää sote-alue X:n terveydenhuoltoon. Hakemuksia odotellaan viikko, pari, mutta juuri se oikea työnhakija ei ota yhteyttä. Onko tämä ihme? No ei ole.

Pitkään jatkunut urbanisaatio on alkanut saada vastavoimia. Maaseudun rauha tuntuu monelle aiempaa innostavammalta ajatukselta. Mutta mikä tekee työpaikasta niin houkuttelevan, että se onnistuu nappaamaan tällaisen muuttohaukan?

Kaipaatko luonnonläheisyyttä? Kiinnostaisiko työ pienessä yhteisössä, jossa sekä asiakkaat että hoitaja- ja lääkärikollegat tulevat kunnolla tutuksi? Jos kyllä, niin jatka lukemista.

Uuden työntekijän etsiminen on kallista ja tahmeaa. Rekryt etenevät niin hitaasti, että kiikarissa ollut työntekijä ehtii odotellessaan löytää jo monta muuta paikkaa. Onneksi MediMatcher auttaa!

Työplus-konserni tuottaa ja kehittää työelämän terveydenhuollon palveluja, ylläpitää työterveyspalvelutoimintaa sekä harjoittaa alan koulutus- ja konsultaatiotoimintaa. Merkityksellistä ja kiinnostavaa työtä siis. Mutta millainen Työplus on työpaikkana?

Terveys- ja hoitoalalla rekrytointia tehdään edelleen pääasiassa hyvin perinteisin keinoin. Valtaosa työnantajista yrittää tavoittaa työntekijät ilmoituksilla avoimista työpaikoista eri internet-sivustoilla tai lehdissä.

Minulla on takana pitkä ura sairaanhoitajana. Olen työskennellyt päivystyksessä, teholla, eri vuodeosastoilla ja pitkään myös vanhusten parissa. Olen jäänyt päätyöstäni jo pois, mutta mieli tekee edelleen työn pariin. Olen miettinyt työpaikkoja myös kotipaikkakuntani ulkopuolelta. On mielenkiintoista, kun pääsee tutustumaan eri paikkakuntiin ja työyhteisöihin.

Utsjoelle kaivataan kesäksi sairaanhoitajia sekä lähihoitajia – Tässä sinulle aivan mieletön mahdollisuus päästä kokemaan Lapin kesä ja yötön yö!

Psykiatrin urasta haaveileville edessä on ensin lääketieteen lisensiaatin kuusi vuotta kestävä tutkinto, jonka jälkeen voi aloittaa erikoistumisen Psykiatrian erikoislääkäriksi.

MediMatcherissa työntekijä saa laittaa viestiä suoraan työnantajalle esittelyprofiilin viestitoiminnon kautta ja viesti menee työnantajan profiilissa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.

MediMatcherin vieraskynässä tällä kertaa kuusi vuotta alalla työskennellyt lähihoitaja Lapista kertoo kokemuksiaan lähihoitajan työstä.

Itseohjautuvuuden trendi työyhteisöissä alkaa olla ohi – ja hyvä niin.

MediMatcher osallistuu lääkäripäiville 13.1.2021-15.1.2021 ja sen kunniaksi päätimme järjestää suuret arpajaiset!

Oma kokemukseni rekrytoinnista on lääkärivuokrauksessa ja myöhemmin lääkärikeskuksen ylilääkärinä. Olen tehnyt satoja työsopimuksia pääasiassa perusterveydenhuoltoon mutta myös mm. päivystysrinkeihin.

Kulunut vuosi 2020 on ollut MediMatcherille sen ensimmäinen. 

Nimeni on Pasi Tapani Kurtti. Olen lääkäri ja yrittäjä.

Valmistuin sairaanhoitajaksi keväällä 2016, ja siirryin Kuusiolinnan palvelukseen kuntaulkoistuksen kautta kotihoidon lähihoitajan toimesta.

Arte-Lääkärit toimivat Lahden seudulla ja ovat yksityisellä sektorilla toimiva pieni perheyritys.

Norjassa on huutava pula sairaanhoitajista, kuten meillä Suomessakin.

Rokotetutkimuskeskuksella työskentelevä Outi Laajalahti kertoo Rokotetutkimuskeskuksen sivuilla työstään rokotetutkijana.

MediMatcherin joulukalenteri 2020 on täällä! Kannattaa seurata meitä somessa!

MediMatcherin Pasi Kurtti oli haastateltavana Leikitäänkö Lääkäriä? -podcastissa

Anonyymi rekrytointi tarkoittaa sitä että rekrytoija ei saa tietoonsa työnhakijan tunnistetietoja, vaan pelkästään hänen osaamisensa ja työhistoriansa.

MediMatcheriin kirjautuvat työnhakijatkin, toisin kuin avointen työpaikkojen ilmoitussivuille yleensä.

Some eli sosiaalinen media tarkoittaa kaikkia erilaisia yhteisöllisiä palveluja ja nettisivuja, joissa ihmiset viettävät aikaa puhelimella tai tietokoneellaan.

Uusi työntekijä tulee aina jostakin. Jostakin on syntynyt impulssi hakeutua juuri siihen tehtävään. Ja juuri siihen paikkaan. Yleensä prosessi on pitkä. Prosessin aloittanut impulssi jää usein tunnistamatta. Entistä enemmän joudumme toimimaan aktiivisesti löytääksemme työntekijöitä. Aktiivisuus maksaa. Tässä käyn läpi muutamia aktiviteetteja ja niiden kustannuksia.

Ammatinharjoittaminen on yksi tapa tehdä lääkärin työtä. Vielä 90-luvulla ammatinharjoittaminen oli tyypillisimmillään sitä, että sairaalan erikoislääkäri kävi virkatyönsä ohessa pitämässä yksityisvastaanottoa.

Jos Arktinen elämäntyyli ja luonto viehättää, nyt olisi hyvä mahdollisuus lähteä viettämään ”working holidayta” Suomen pohjoisimpaan terveyskeskukseen Lapin hienoimpien avotuntureiden ja erämaiden äärelle!

Robotit korvaavat ihmisiä töissään. Niiden työsarka on laaja. Ne maalaavat autoja, pilkkovat vihanneksia, tekevät sushia ja tutkivat Marsin pintaa. Voisivatko ne korvata ihmisen hoitotyössäänkin? Miten robotti taipuu hoitohenkilöstön mitoitukseen?

Valtiovarainministeriön mukaan Suomessa sosiaali- ja terveydenhuollossa tarvitaan 2030-luvun puoliväliin mennessä noin 200 000 uutta työntekijää.

Kesäisenä iltana vuonna 1988 päivystäessäni 7000 asukkaan kuntayhtymää pienellä yhden lääkärin terveysasemalla vastaanotolleni toi sairaankuljetus iäkkään potilaan.

Työ on aihe, joka koskettaa meitä jokaista. Käytämme työhön merkittävän osan ajastamme, itse asiassa koko elämästämme.