Millaista on lähihoitajan työ?

MediMatcherin vieraskynässä tällä kertaa kuusi vuotta alalla työskennellyt lähihoitaja Lapista kertoo kokemuksiaan lähihoitajan työstä.

Lähihoitajan työ vaatii toisen asteen sosiaali- ja terveysalan peruskoulutuksen, joka kestää 2–3 vuotta. Opiskeluiden aikana erikoistutaan omaan osaamisalaan, joita voi olla useampia.

Lähihoitajan työ on todella monipuolista ja ihmisläheistä, jossa työskennellään erilaisten ihmisten parissa. Lähihoitaja on usein potilaan tai asiakkaan lähin hoitaja. Työssä tärkeintä ovat vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaidot. Valttikortteja ovat empaattisuus, ymmärtäväisyys sekä kyky olla läsnä kaikissa tilanteissa. Lähihoitajan työ on vaativaa ja vastuullista, myönteinen asennoituminen luo eväitä selviytyä vaihtelevissa tilanteissa. Kiire on valitettavasti myös usein läsnä ja sen kanssa voi toisinaan olla vaikeaa ja stressaavaa työskennellä.

Työntekijöiden tarve terveysalalla on jatkuva

Alalle on helppo työllistyä, koska lähihoitajia tarvitaan kaikkialla ja monissa paikoissa on puute hoitajista. Työllistymisen vaihtoehtoja on useita ja juuri se tekeekin lähihoitajan ammatista vaihtelevan ja mielenkiintoisen. Välillä tuntuu siltä, että voi itse valita työpaikan ja paikkakunnan missä haluaa työskennellä. Lähihoitaja voi työskennellä esimerkiksi ikäihmisten, lasten, kehitysvammaisten tai mielenterveys – tai päihdekuntoutujien parissa. Työpaikkana voi siis olla vaikkapa terveyskeskus, sairaala, päiväkoti, hoitolaitos, hammaslääkäriasema, ambulanssi tai asiakkaan oma koti.

Lähihoitajan työt löytyvät kattavasti osoitteesta MediMatcher.fi.

Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä julkaisut:

Näin löydät mieleisesi työpaikan

Millaista on työ Psykiatrina

Tällaista on olla psykiatrinen sairaanhoitaja – MediMatcher

• • •

MediMatcher on työpaikkojen hakukone hoitajille ja lääkäreille. Luo tunnus tästä!