Millaista on työ työterveyshoitajana?

Haastattelimme Työterveys Wellamon työntekijöitä työterveyshoitajan ammatista ja erityisesti tuli ilmi, että työterveyshoitajalla kaikki päivät ovat todella erilaisia. Työn vaihtelevuuden koettiinkin lisäävän työssä viihtymistä!

”Tykkään tästä työstä. Välillä tosi kiire, mutta toisaalta myös vaihtelevaa, mielenkiintoista. Päivät ovat erilaisia keskenään ja asiakkaat erilaisia keskenään. Tää on kiva työ.”

– Työterveyshoitaja Työterveys Wellamossa Lahdessa

Työterveyshoitajaksi voi erikoistua, kun on suorittanut terveydenhoitajan tutkinnon ammattikorkeakoulussa. Työt on mahdollista kuitenkin aloittaa jo ennen erikoistumista ja monesti suositellaankin, että olisi ollut jo hetken työelämässä ennen erikoistumiskoulutuksen aloittamista.

Työterveyshoitajaksi erikoistuttua on mahdollisuus suorittaa vielä ylempi ammattikorkeakoulututkinto, minkä lisäksi alalla tarjotaan paljon erilaisia lisäkoulutuksia, kuten ryhmänohjaajan tai kriisityöntekijän koulutus. Työterveyshoitajan ammatista löytyy myös paljon tietoa Työterveyshoitajien Liiton nettisivuilta.

Työterveyshoitajat voivat työskennellä sekä yksityisen että julkisen terveydenhuollon parissa, esimerkiksi lääkärikeskuksissa tai työterveyslaitoksissa.

Tehtävien vaihtelevuus lisää työn mielekkyyttä

Haastattelimme hoitoalan työntekijöitä Työterveys Wellamossa selvittääksemme, millaista työterveyshoitajan työ sitten käytännössä on. Erityistä huomiota herätti työterveyshoitajan päivien monipuolisuus.

Päivät voivat nimittäin koostua esimerkiksi terveystarkastuksista, sairausvastaanotoista, rokotuksista, suunnittelutyöstä tai yhteistyöyritysten ennaltaehkäisevästä terveydenhuoltotyöstä. Välillä voi myös olla, että työpäivä tehdään täysin etänä kotoa käsin, kun taas välillä yhteistyöyrityksessä käydään fyysisesti paikan päällä tutustumassa toimitiloihin ja ihmisiin tai rokottamassa työntekijöitä.

Ajoittain työ saattaa olla myös kiireistä mutta erilaiset vaihtelevat työtehtävät tekevät siitä mielekästä ja mielenkiintoista. Työterveys Wellamon työterveyshoitajat tykkäsivät myös erityisesti siitä, että omaa kalenteriaan ja aikataulujaan on mahdollista suunnitella paljon itsenäisesti.

”Työterveyshoitajan roolin omaksumiseen menee aikansa, kun se vaatii monialaista osaamista. Tämä on ala, jossa ei ole koskaan valmis, koska asiat muuttuvat ja päivittyvät.”

Työssä korostuvat myös yhteistyö ja säännöllisyys

Työterveyshoitajan työhön sisältyy paljon myös erilaista suunnittelutyötä ja raporttien kirjoittamista. Lisäksi tärkeässä roolissa on yhteistyö fysioterapeuttien ja lääkärien kanssa yhteistyöyritysten asioista.

Työterveyshoitajan työaikoihin sisältyy myös joustavuutta ja säännöllisyyttä. Useimmiten työterveyshoitajan työssä sovelletaan virka-aikaa ja viikonloput ovat vapaita. Välillä on kuitenkin mahdollista tehdä oman jaksamisen ja kiinnostuksen mukaan myös hieman myöhempää vuoroa. Työajan joustavuus ja säännöllisyys koettiinkin tärkeinä joidenkin työntekijöiden arjessa.

Kuinka tärkeää arjen säännöllisyys on sinulle? Miltä työterveyshoitajan työn vaihtelevuus kuulostaa? Kirjaudu sisään MediMatcheriin ja käy tutustumassa Työterveys Wellamon ja muiden työterveyslaitosten työpaikkaprofiileihin. Kun näet kiinnostavan työpaikan, löydät profiileista viestintoiminnon ja pääset nopeasti kyselemään, millaista työ juuri heillä on.

 

Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä julkaisut:

Jokainen työpaikka on tarinan arvoinen

Miten minusta tuli lääkäri ja yrittäjä

MediMatcher yhdenvertaista työnhakua

• • •

MediMatcher on työpaikkojen hakukone hoitajille ja lääkäreille. Luo tunnus tästä!