Tällaista on olla psykiatrinen sairaanhoitaja

”Parasta psykiatrisen sairaanhoitajan työssä on se, kun näkee että potilas tulee autetuksi ja alkutilanteesta pääsee eteenpäin, ja psyykkinen vointi alkaa kohentua. Tai kun potilaalla alkaa tulla omaa motivaatiota paranemiseen ja hän alkaa työskennellä itse paranemisen edistämiseksi”, Riitta-Leena Pirkanen, Psykiatrinen Sairaanhoitaja Hyvinvointikeskus Lapponiassa Kemijärvellä

Kun elämässä tulee eteen kuormittava tilanne tai kriisi, on mahdollisuus päästä juttelemaan psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa. Asiakasprofiili on yleensä laaja. On nuoria ja aikuisia, sekä henkilöitä eri sairausryhmistä. Työhön kuuluu potilasaikojen lisäksi asiakkaiden voinnin seurantaa ja verkostotyötä, esimerkiksi nuorisotyön- ja ensi- ja turvakodin kanssa, sekä kehitysvammapuolella. Psykiatrisella sairaanhoitajalla voi olla myös kotikäyntejä.

Psykiatrisen sairaanhoitajan työssä korostuu se, että todella täytyy muistaa pitää huolta itsestään. Työssä käytetään paljon omaa persoonaa. Työpäivän pystyy usein onneksi hyvin itse rytmittämään ja määrittelemään sellaiseksi, että siitä selviää ja palvelemaan asiakkaita ja potilaita hyvällä laadulla.

”Tämä on hyvin itsenäistä työtä ja tulee tunne, että esimies luottaa, että hommat hoituu. Ja tietenkin ne hoituu.”

Lapin luonto vei Riitta-Leenan mukanaan vuonna 2015, kun hän kävi ensimmäisen kerran Lapissa – ja se oli sitten menoa! Työpaikka löytyi Kemijärveltä, Hyvinvointikeskus Lapponiasta. Asunto järjestyi heti. Saunallinen paritalokolmio löytyi alle kilometrin päästä työpaikasta. Töihin Riitta-Leena kulkee kävellen, tai pyöräillen ja se on hänelle aivan unelmatilanne.

Kemijärvellä psykiatriapalvelut ja lääkäripalvelut ovat myös helposti saatavilla. Asiakkaan kanssa suunnitellaan tilanteen mukaan tuet ja avut, sekä tehdään diagnostisia selvityksiä ja lääkehoidon seurantoja. Työn tekeminen ei niin eroa Riitta-Leenan aiemmasta työpaikasta pääkaupunkiseudulla, mutta muu arki on muuttunut merkityksellisemmäksi.

Lapissa jokainen vuodenaika erottuu selvästi toisistaan. Seikkailuja voi tehdä helposti työpäivän jälkeenkin, kun upea luonto ja ulkoilumahdollisuudet alkavat heti kotiovelta. Viikonloppuisin kerkeää kauemmaskin – tunnin ajomatkan päästä löytyy upeita kansallispuistoja, laskettelukeskuksia sekä ehkä Suomen upein joki: Kemijoki.

Tutustu Kemijärven Hyvinvointikeskus Lapponian työpaikkamahdollisuuksiin MediMatcherissa.

 

 

Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä julkaisut:

Hoitajana Pelkosenniemellä

Hoitoalan raskaat työt vaativat raskaat edut

MediMatcher yhdenvertaista työnhakua

• • •

MediMatcher on työpaikkojen hakukone hoitajille ja lääkäreille. Luo tunnus tästä!