Työnantajat

Sosiaalisen median mainoskampanja poiki Utsjoen terveysasemalle yli 20 000 näyttökertaa ja lukuisia yhteydenottoja potentiaalisilta työnhakijoilta. MediMatcher tarjoaa myös markkinointitukea terveys- ja hoiva-alan työnantajille.

Sanotaan, että raskaat työt vaativat raskaat huvit. MediMatcherissa taas sanotaan, että raskaat työt vaativat raskaat edut!

Aivan samoin kuin lomamatkan tapauksessa, työpaikan etsiminen käynnistyy jopa vuotta ennen varsinaista toimintaa. Alkuun se ei ole konkreettista etsimistä vaan jostakin syntyy ajatus.

Kulttuurisetelit kalpenevat, kun toisella on hyvä maine. Joidenkin terveysasemien ja sairaaloiden ei tarvitse pistää tikkua ristiin löytääkseen hoitajia ja lääkäreitä joukkoonsa. Siihen on syynsä.

”Saimme tuloksen aikaan nopeasti ja tehokkaasti”, toimitusjohtaja Kirsi Korttila, Työterveys Wellamo

Kaikki tietävät, että liian suuri työmäärä johtaa työuupumukseen. Mutta moni muukin asia vaikuttaa jaksamiseen!

Hoitajia väsyttää ja apua tarvitaan. MediMatcher laajentaa ulkomaille, jotta työvoimaa saataisiin sairaaloihin ja terveysasemille lisää.

Terveysalalla työntekijöistä on aina pula, ja rekrytointi on haastavaa. Helppokäyttöinen MediMatcher aikoo uudistaa alan rekrykulttuurin.

Työpaikkailmoitus kannattaa laittaa sinne, missä terveysalan työntekijät sen oikeasti näkevät. Eli sosiaaliseen mediaan.

Työsyrjintään on vastalääkkeitä, ja MediMatcher on yksi niistä. Jokaisen työnhakijan profiili on anonyymi, joten vaakakupissa painaa ainoastaan ammattitaito.

Unohdetaan sote hetkeksi ja kohdataan työnhakijat ihmisinä. Työpaikkailmoituksessa etsitään työntekijää sote-alue X:n terveydenhuoltoon. Hakemuksia odotellaan viikko, pari, mutta juuri se oikea työnhakija ei ota yhteyttä. Onko tämä ihme? No ei ole.

Pitkään jatkunut urbanisaatio on alkanut saada vastavoimia. Maaseudun rauha tuntuu monelle aiempaa innostavammalta ajatukselta. Mutta mikä tekee työpaikasta niin houkuttelevan, että se onnistuu nappaamaan tällaisen muuttohaukan?

Uuden työntekijän etsiminen on kallista ja tahmeaa. Rekryt etenevät niin hitaasti, että kiikarissa ollut työntekijä ehtii odotellessaan löytää jo monta muuta paikkaa. Onneksi MediMatcher auttaa!

Terveys- ja hoitoalalla rekrytointia tehdään edelleen pääasiassa hyvin perinteisin keinoin. Valtaosa työnantajista yrittää tavoittaa työntekijät ilmoituksilla avoimista työpaikoista eri internet-sivustoilla tai lehdissä.

Minulla on takana pitkä ura sairaanhoitajana. Olen työskennellyt päivystyksessä, teholla, eri vuodeosastoilla ja pitkään myös vanhusten parissa. Olen jäänyt päätyöstäni jo pois, mutta mieli tekee edelleen työn pariin. Olen miettinyt työpaikkoja myös kotipaikkakuntani ulkopuolelta. On mielenkiintoista, kun pääsee tutustumaan eri paikkakuntiin ja työyhteisöihin.

MediMatcherissa työntekijä saa laittaa viestiä suoraan työnantajalle esittelyprofiilin viestitoiminnon kautta ja viesti menee työnantajan profiilissa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.

Itseohjautuvuuden trendi työyhteisöissä alkaa olla ohi – ja hyvä niin.

Oma kokemukseni rekrytoinnista on lääkärivuokrauksessa ja myöhemmin lääkärikeskuksen ylilääkärinä. Olen tehnyt satoja työsopimuksia pääasiassa perusterveydenhuoltoon mutta myös mm. päivystysrinkeihin.

Anonyymi rekrytointi tarkoittaa sitä että rekrytoija ei saa tietoonsa työnhakijan tunnistetietoja, vaan pelkästään hänen osaamisensa ja työhistoriansa.

MediMatcheriin kirjautuvat työnhakijatkin, toisin kuin avointen työpaikkojen ilmoitussivuille yleensä.

Some eli sosiaalinen media tarkoittaa kaikkia erilaisia yhteisöllisiä palveluja ja nettisivuja, joissa ihmiset viettävät aikaa puhelimella tai tietokoneellaan.

Uusi työntekijä tulee aina jostakin. Jostakin on syntynyt impulssi hakeutua juuri siihen tehtävään. Ja juuri siihen paikkaan. Yleensä prosessi on pitkä. Prosessin aloittanut impulssi jää usein tunnistamatta. Entistä enemmän joudumme toimimaan aktiivisesti löytääksemme työntekijöitä. Aktiivisuus maksaa. Tässä käyn läpi muutamia aktiviteetteja ja niiden kustannuksia.

Robotit korvaavat ihmisiä töissään. Niiden työsarka on laaja. Ne maalaavat autoja, pilkkovat vihanneksia, tekevät sushia ja tutkivat Marsin pintaa. Voisivatko ne korvata ihmisen hoitotyössäänkin? Miten robotti taipuu hoitohenkilöstön mitoitukseen?

Valtiovarainministeriön mukaan Suomessa sosiaali- ja terveydenhuollossa tarvitaan 2030-luvun puoliväliin mennessä noin 200 000 uutta työntekijää.

Työ on aihe, joka koskettaa meitä jokaista. Käytämme työhön merkittävän osan ajastamme, itse asiassa koko elämästämme.