Työnantajat

Minulla on takana pitkä ura sairaanhoitajana. Olen työskennellyt päivystyksessä, teholla, eri vuodeosastoilla ja pitkään myös vanhusten parissa. Olen jäänyt päätyöstäni jo pois, mutta mieli tekee edelleen työn pariin. Olen miettinyt työpaikkoja myös kotipaikkakuntani ulkopuolelta. On mielenkiintoista, kun pääsee tutustumaan eri paikkakuntiin ja työyhteisöihin.

MediMatcher tuo terveys- ja hoiva-alalle edistyksellisen ja rekrytointia sujuvoittavan palvelun, josta on hyötyä kaikille terveys- ja hoiva-alan ammattilaisille. Palvelua käyttävien työnantajien haastattelut paljastivat, että palvelun avulla voi kasvattaa näkyvyyttään työnhakijoille helposti ja resurssitehokkaasti!

Terveysalan työnhakijat kertovat uudessa oppaassa, kuinka saat heidät töihin!

Työelämän murros edellyttää innovaatiota työnhakuun. Etenkin terveys- ja hoiva-alalla työnhaulta odotetaan yhä enemmän joustavuutta ja vuorovaikutteisuutta oikean työpaikan löytämiseksi.

Maksuttomassa webinaarissa puhuu akuuttilääketieteen erikoislääkäri Iita Daavittila.

Sosiaalisen median mainoskampanja poiki Utsjoen terveysasemalle yli 20 000 näyttökertaa ja lukuisia yhteydenottoja potentiaalisilta työnhakijoilta. MediMatcher tarjoaa myös markkinointitukea terveys- ja hoiva-alan työnantajille.

Sanotaan, että raskaat työt vaativat raskaat huvit. MediMatcherissa taas sanotaan, että raskaat työt vaativat raskaat edut!

Aivan samoin kuin lomamatkan tapauksessa, työpaikan etsiminen käynnistyy jopa vuotta ennen varsinaista toimintaa. Alkuun se ei ole konkreettista etsimistä vaan jostakin syntyy ajatus.

Kulttuurisetelit kalpenevat, kun toisella on hyvä maine. Joidenkin terveysasemien ja sairaaloiden ei tarvitse pistää tikkua ristiin löytääkseen hoitajia ja lääkäreitä joukkoonsa. Siihen on syynsä.

”Saimme tuloksen aikaan nopeasti ja tehokkaasti”, toimitusjohtaja Kirsi Korttila, Työterveys Wellamo

Kaikki tietävät, että liian suuri työmäärä johtaa työuupumukseen. Mutta moni muukin asia vaikuttaa jaksamiseen!

Hoitajia väsyttää ja apua tarvitaan. MediMatcher laajentaa ulkomaille, jotta työvoimaa saataisiin sairaaloihin ja terveysasemille lisää.

Terveysalalla työntekijöistä on aina pula, ja rekrytointi on haastavaa. Helppokäyttöinen MediMatcher aikoo uudistaa alan rekrykulttuurin.

Työpaikkailmoitus kannattaa laittaa sinne, missä terveysalan työntekijät sen oikeasti näkevät. Eli sosiaaliseen mediaan.

Työsyrjintään on vastalääkkeitä, ja MediMatcher on yksi niistä. Jokaisen työnhakijan profiili on anonyymi, joten vaakakupissa painaa ainoastaan ammattitaito.

Unohdetaan sote hetkeksi ja kohdataan työnhakijat ihmisinä. Työpaikkailmoituksessa etsitään työntekijää sote-alue X:n terveydenhuoltoon. Hakemuksia odotellaan viikko, pari, mutta juuri se oikea työnhakija ei ota yhteyttä. Onko tämä ihme? No ei ole.

Pitkään jatkunut urbanisaatio on alkanut saada vastavoimia. Maaseudun rauha tuntuu monelle aiempaa innostavammalta ajatukselta. Mutta mikä tekee työpaikasta niin houkuttelevan, että se onnistuu nappaamaan tällaisen muuttohaukan?

Uuden työntekijän etsiminen on kallista ja tahmeaa. Rekryt etenevät niin hitaasti, että kiikarissa ollut työntekijä ehtii odotellessaan löytää jo monta muuta paikkaa. Onneksi MediMatcher auttaa!

Terveys- ja hoitoalalla rekrytointia tehdään edelleen pääasiassa hyvin perinteisin keinoin. Valtaosa työnantajista yrittää tavoittaa työntekijät ilmoituksilla avoimista työpaikoista eri internet-sivustoilla tai lehdissä.

MediMatcherissa työntekijä saa laittaa viestiä suoraan työnantajalle esittelyprofiilin viestitoiminnon kautta ja viesti menee työnantajan profiilissa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.

Itseohjautuvuuden trendi työyhteisöissä alkaa olla ohi – ja hyvä niin.

Oma kokemukseni rekrytoinnista on lääkärivuokrauksessa ja myöhemmin lääkärikeskuksen ylilääkärinä. Olen tehnyt satoja työsopimuksia pääasiassa perusterveydenhuoltoon mutta myös mm. päivystysrinkeihin.

Anonyymi rekrytointi tarkoittaa sitä, että rekrytoija ei saa tietoonsa työnhakijan tunnistetietoja, vaan pelkästään hänen osaamisensa ja työhistoriansa.

MediMatcheriin kirjautuvat myös työnhakijatkin, toisin kuin avointen työpaikkojen ilmoitussivuille yleensä.

Tee mahdollisimman kattavat esittelyprofiilit toimipisteistäsi. Huolehdi, että yhteystiedot ovat ajan tasalla. Suorita kattavia hakuja.

Some eli sosiaalinen media tarkoittaa kaikkia erilaisia yhteisöllisiä palveluja ja nettisivuja, joissa ihmiset jakavat sisältöä, verkostoituvat ja viettävät yhä enemmän aikaa puhelimellaan tai tietokoneellaan.

Messut, ilmoitukset, rekrytointipalvelu, headhunting… Rekrytointi on kallista ja riippuvaista ulkoisista toimijoista.

Robotit korvaavat ihmisiä töissään. Niiden työsarka on laaja. Ne maalaavat autoja, pilkkovat vihanneksia, tekevät sushia ja tutkivat Marsin pintaa. Voisivatko ne korvata ihmisen hoitotyössäänkin? Miten robotti taipuu hoitohenkilöstön mitoitukseen?

Valtiovarainministeriön mukaan Suomessa sosiaali- ja terveydenhuollossa tarvitaan 2030-luvun puoliväliin mennessä noin 200 000 uutta työntekijää.

Työ on aihe, joka koskettaa meitä jokaista. Tule mukaan kirjoittamaan terveysalan ammattilaisille suunnattuja blogeja!