Tällaista on olla akuuttilääkäri

Akuuttilääketiede on uusi erikoistumisala Suomessa ja tällä hetkellä erikoistuminen kestää kuusi vuotta.

Akuuttilääkäri toimii erityisesti päivystysympäristössä ja tarvittaviin taitoihin kuuluu esimerkiksi tunnistaa potilaiden hoidon tarpeen kiireellisyys sekä sairauden tai vamman luonne. Päivystyksessä voi toki olla töissä myös muutkin, kuin akutologiaan erikoistuneet lääkärit.

Akuuttilääkärien työpaikat ovat useimmiten sairaaloissa tai suuremmissa terveyskeskuksissa, joissa on päivystysmahdollisuus. Akuuttilääkärit toimivat tiiviissä yhteistyössä työvuorossa olevien hoitajien ja muun henkilökunnan kanssa.

Tässä ajatuksia akuuttilääkärinä työskentelevältä henkilöltä:

Akuuttilääkärin on hyväksyttävä, että muutos on pysyvä tila. Välillä voi olla kiirettä hyvin eri tavalla, kun muunlaisessa potilastyössä. Vuorotyö voi olla jollekin raskasta, tosin siinä on myös positiiviset puolensa, ja voi olla voimaannuttavaa, kun saa itse suunnitella vuoronsa ja aikataulunsa.

Raskas puoli akuuttilääkärin työssä on henkisesti haastavat potilastilanteet. Akuutisti sairaat potilaat voivat olla hyvin kriittisessä tilassa ja välillä voi joutua kertomaan omaisille huonoja ja ikäviä uutisia. Erityisesti nuorten potilaiden parissa työskennellessä voi tilanteet mennä välillä ihon alle.

Erityisesti akuuttilääketieteessä on tärkeää kiinnittää huomiota omaan jaksamiseen ja muistaa mennä oma hyvinvointi edellä. Kun tunnistaa ne itseä voimaannuttavat ja rauhoittavat elementit elämässä, niin täytyy aktiivisesti järjestää itselle aikaa niiden parissa. Ne asiat täytyy priorisoida kaiken muun edelle, ja jos jostakin tinkii ajankäytön suhteen, niin sitten mieluummin työstä.

On myös tärkeä koittaa vähentää työn kuormitusta. Tästä hyvä esimerkki on jättää työpuhelin työpaikalle aina kun se on mahdollista ja koittaa työpäivän jälkeen löytää keinoja irrottautua työpäivästä ja rauhoittua.

MediMatcherissa on monia työpaikkoja, joissa voi työskennellä akuuttilääketieteen parissa! Luo tunnus ja käy etsimässä työpaikka, mikäli vauhdikkaat tilanteet ja tiivis työtahti puhuttelee sinua!

Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä julkaisut:

Näin löydät mieleisesi työpaikan

Millaista on työ Psykiatrina

MediMatcher lisää työnhaun vuorovaikutusta ja tehokkuutta

• • •

MediMatcher on työpaikkojen hakukone hoitajille ja lääkäreille. Luo tunnus tästä!