”Etälääkärin työ on itsenäistä ja palkitsevaa”

Yleislääkäreille on kysyntää etälääkäripuolella. Lääkäri Minerva Krohn kertoo kokemuksistaan!

Savoa Partners:lla työskentelevä lääkäri Minerva Krohn sanoo etälääkärien kysynnän olevan kasvussa. Hänellä on ollut kolmen ja puolen vuoden sisään yli 10 000 potilaskontaktia.

”Kaikkea sellaista, joka ei vaadi ihokontaktia, voi hoitaa etänä. Itse alun perin ajattelin, että suurta empatiaa vaativat asiat pitäisi hoitaa läsnä, mutta puhelin onkin yllättävän intiimi väline. Ihmisten on helppo puhua puhelimessa”, Krohn kertoo ajatuksistaan.

Krohn kertoo potilaiden olevan järjestelyyn usein tyytyväisiä, sillä kukapa nyt haluaisi kipeänä raahautua terveyskeskukseen, kun asian voi hoitaa puhelimitsekin.

Joustavaa ja tehokasta

Savoa Partners hoitaa terveyskeskusten potilaita etäyhteydellä. Savoalla on runsaasti etälääkäreitä, joista osa tekee pelkästään heille töitä ja osa vain lisätyönä. Etälääkärin työtä voi tehdä oman aikataulunsa mukaan tehdä eikä aikaa tarvitse tuhlata työmatkoihin. Krohn kertoo työn olevan itsenäistä ja palkitsevaa:

”Itsenäisyys toki vaatii sitä, että työt pitää saada tehdyksi, vaikka onkin kotona. Minulle on tullut hauskana yllätyksenä se, että vaikka olemmekin etänä, niin meille on muodostunut hyvä työyhteisö. Voi kysyä neuvoa, eikä tarvitse ihan yksin puurtaa. Etälääkärin työ on monipuolista ja joustavaa, jota voi itse aikatauluttaa.”

Krohn kertoo, että etäpotilaiden asiat pyritään hoitamaan mahdollisimman pitkälle. Hän huomauttaa, että potilaskohtaamisten laatu nousee siinä kohdin, kun seuraava potilas ei odota käytävässä – asiakkaalle voi tarvittaessa antaa enemmän aikaa.

Opiskelijat eivät voi tehdä etälääkärin töitä. Mutta valmistuneille lääkäreille homma on mutkatonta: Savoalla esimerkiksi lääkärit ottavat yhteyttä hoitajaan, joka varaa heille toivotun määrän tunteja toivottuina ajankohtina.

Kätevä homma!

Kiinnostaako etälääkärin työ? Kirjaudu MediMatcheriin ja tutustu esimerkiksi Savoa Partnersin työpaikkoihin!

 

Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä julkaisut:

Näin löydät mieleisesi työpaikan

Piilotyöpaikat löytyvät helposti MediMatcheristä!

Työterveys Wellamo suosittelee MediMatcheriä

• • •

MediMatcher on terveysalan ammattilaisten suunnittelema helppokäyttöinen hakusovellus, joka mahdollistaa työpaikkojen ja toimipisteiden hakemisen ammattitaitosi ja työtoiveidesi mukaan. MediMatcherin avulla työnhakijat ja työnantajat pystyvät selaamaan toistensa profiileja anonyymisti sekä ottaa suoraan yhteyttä toisiinsa kiinnostuksen herättyä.
Lue, kuinka luoda profiili työnantajana tai työnhakijana ja aloita MediMatcherointi jo tänään!