Työpaikka mielessä, terveys- ja hoiva-alan opiskelija?

MediMatcherista löydät kattavia terveys- ja hoiva-alan työnantajaprofiileja, saat suoran yhteyden työnantajiin ja selvität jo etukäteen, miten viihtyisit työpaikassasi.

Suomalaisen koulutusjärjestelmän yksi rikkaus on ilman muuta mahdollisuus tehdä oman alansa töitä jo opiskeluaikana! Ihan mihin tahansa työ- tai harjoittelupaikkaan ei kuitenkaan kannata tarttua.

Lue tästä vinkit, kuinka löydät itseäsi eniten hyödyttävän työpaikan!

1. Anna työnhaulle aikaa – terveys- ja hoiva-alan työpaikkoja kyllä piisaa

Vaikka kaverillasi olisi jo UPEA työpaikka plakkarissa naapurikunnan sairaalasta, älä hätäile. Kannattaa ennemmin tutkia vaihtoehtoja rauhassa, kuin sännätä ensimmäiseen paikkaan, johon pääsisit. Voit aivan hyvin ottaa vaikka viikon miettimisrauhaa. Tärkeintä on, että olet saanut keskusteltua tyhjentävästi työpaikan kanssa, jolloin voit mennä sinne rauhallisin mielin.

2. Ole itse suoraan yhteydessä työpaikkaan – oli se sitten sairaala tai työterveysasema

Vältä rikkinäinen puhelin -efektiä – ota itse yhteys työpaikkaasi ja kysy asioista, jotka painavat mieltäsi. Joskus pienikin asia voi jäädä vaivaamaan ja häiritsemään yöunia. Ennen työsuhteen alkua kysy siis pienimmätkin mieltä painavat asiat: onko työpaikalla sinulle työkengät, saatko ottaa yövuoroon koirasi mukaan tai näyttääkö joku sinulle ensimmäisenä päivänäsi työpaikan ruokalan?

Myös palkkaneuvottelut ja työsopimukset kannattaa sopia etukäteen suoraan työnantajasi kanssa.

3. Ole sinnikäs – mutta älä liian sinnikäs!

Ensimmäinen viikko uudessa työpaikassa voi tuntua haastavalta. Kaikki on uutta ja arki on erilaista. Mitenköhän sitä jaksaakaan töiden jälkeen laittaa ruokaa? Voiko joka päivä syödä valmisruokaa ja riittääkö siihen rahat?

Uuden työn alussa jaksaminen voi tuntua mahdottomalta ja mikäli vielä parin viikon päästä tunnet olosi kuormittuneeksi, ota heti puheyhteys esihenkilöösi ja kerro tuntemuksistasi! Sinulla on oikeus päästä työskentelemään monipuolisissa tehtävissä, jotta jaksat ja kehityt työssäsi. Mikäli koet työpaikan ilmapiirin myrkyllisenä, mieti monta kertaa, haluatko todellakin viettää seuraavat kuukautesi siellä.

On täysin hyväksyttävää etsiä uusi työpaikka, sillä sinun jaksamisesi on tärkeintä!

MediMatcher työnhakusi tukena

Terveys- ja hoiva-alan ammattilaisena saat etulyöntiaseman tutkimalla eri työpaikkojen tarjoamia mahdollisuuksia MediMatcherista. Löydät palvelusta kattavia terveys- ja hoiva-alan työnantajaprofiileja, saat suoran yhteyden työnantajiin ja voit selvittää helposti jo etukäteen, miten viihtyisit uudessa työpaikassasi.

Tunnuksen luominen on helppoa, vaivatonta ja ilmaista. Ota siis työnhaun ohjat omiin käsiisi ja löydä työpaikka, jonka ansaitset.

Tuureja työpaikan etsintään!

Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä julkaisut:

Ovatko terveysalan työpaikat vaikea löytää?

”Työntekijöiden tarve terveysalalla on jatkuva”

Onni voi löytyä kaukaakin – työpaikka maaseudulla kutsuu yhä useampaa

• • •

MediMatcher on työpaikkojen hakukone hoitajille ja lääkäreille. Luo tunnus tästä!