Perinteinen rekrytointi vie rahat ja järjen

Uuden työntekijän etsiminen on kallista ja tahmeaa. Rekryt etenevät niin hitaasti, että kiikarissa ollut työntekijä ehtii odotellessaan löytää jo monta muuta paikkaa. Onneksi MediMatcher auttaa!

Hoitoalan työntekijäpula on jo pitkään Suomea riivannut ongelma, ja jokaisen rekrytoinnista vastaavan ihmisen päänvaiva. Osa tyytyy kohtaloonsa ja etsii työntekijöitä perinteisin menetelmin työvoimatoimiston kautta tai lehti-ilmoituksin. Osa puolestaan palkkaa avukseen rekrytointialan ammattilaisen. Kummin kammin – helpommallakin voisi päästä.

MediMatcherissa työpaikka ja työntekijä löytävät toisensa helposti. MediMatcher on siis hoitoalan työtinder!

Hoitoalan kankeat rekrytavat eivät siis ole kiveen hakattuja, ja niihin aletaan pikkuhiljaa herätä. Laurean projektityöntekijä (Sosionomi YAMK) Anniina Honkonen kirjoitti Laurea Journalissa sosiaali- ja terveysalan rekryhaasteista. Honkonen oli MediMatcherin lailla vahvasti sitä mieltä, että sosiaali- ja terveysalalla ei osata vielä hyödyntää monia nykyaikaisia rekrytapoja: ”Rekrytoijien pitää osata myydä itsensä hakijalle. Nyt on työntekijän markkinat.”

Mitä tämä myyminen sitten käytännössä tarkoittaa?

”Esimerkiksi palkkojen kanssa pitäisi olla enemmän pelivaraa, jos työntekijöistä aletaan oikeasti kilpailemaan. Myös muut työsuhde-edut täytyy tuoda rohkeasti esille”, Honkonen toteaa. Jos yritys siis tarjoaa työntekijöille taukojumppaa, luonnonläheisyyttä tai vuosibonuksia, se kannattaa kailottaa kovaan ääneen.

MediMatcher tekee kaiken tämän helpoksi. Organisaatio voi listata annettavansa selkeästi MediMatcheriin, ja sopivat työntekijät löytävät tarjotun työpaikan nopeasti hakutoiminnolla. Tällöin oikea työntekijä saattaa löytyä yllättävästäkin paikasta, eikä kukaan jää vain omiin ympyröihinsä pyörimään. Kapeankin osaamisalan ammattilainen löytyy MediMatcherin avulla.

Tunnukset MediMatcheriin voi luoda täällä. Eli ei kuin sitten vain suora yhteys tulevaan työntekijään ja sopimus tulille!

 

Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä julkaisut:

MediMatcher vs. työpaikkailmoitus

Työnhakijat ovat somessa – miksei siis työpaikkailmoitus?

MediMatcher yhdenvertaista työnhakua

• • •

MediMatcher on työpaikkojen hakukone hoitajille ja lääkäreille. Luo tunnus tästä!