MediMatcher vs. työpaikkailmoitus

Terveys- ja hoitoalalla rekrytointia tehdään edelleen pääasiassa hyvin perinteisin keinoin. Valtaosa työnantajista yrittää tavoittaa työntekijät ilmoituksilla avoimista työpaikoista eri internet-sivustoilla tai lehdissä.

Kiireen keskellä vahvistuu halu pitäytyä tutuissa asioissa. Kuitenkin monessa paikassa hyödyttäisiin uudenlaisista rekrytointipalveluista. Alla muutama esimerkki MediMatcherin hyödyistä verrattuna perinteiseen työpaikkailmoitteluun.

 

1. Irti ilmoitusten aikarajoitteista

Ilmoitus avoimesta työpaikasta on näkyvillä lehdessä tai internet-palvelussa ainoastaan rajoitetun ajan. Terveys- ja hoitoalalla työvoiman tarve voi muuttua todella nopeasti. Työntekijä saattaa löytyä muita kanavia pitkin juuri samana päivänä, kun työpaikkailmoitus julkaistaan. Ilmoitukseen laitettu raha menee tällöin aivan hukkaan.

Toisaalta voi käydä myös niin, että sopivaa henkilöä ei löydy ilmoituksen esilläoloajan puitteissa. Tällöin työnantajan on ostettava aina vain uusi ilmoitus, niin kauan että sopiva työntekijä löytyy.

Kun avoin työpaikka -ilmoituksista siirrytään työnantaja- ja toimipistekohtaisiin ilmoituksiin ja kuvauksiin, jotka ovat tutustuttavissa ympäri vuoden, päästään irti perinteisten ilmoitusten joustamattomista aikarajoitteista.

 

2. Yhden ilmoituksen taktiikalla

Terveys- ja hoitoalan työpaikat ovat usein osana suuria ja mutkikkaita organisaatioita. Työpaikkailmoituksia joudutaan tekemään vuosittain valtavia määriä, kun jokaisesta avoimesta tehtävästä on laadittava oma ilmoituksensa.

Onkin paljon kätevämpää, että työpaikkaa koskevat tiedot ovat saatavilla toimipistekohtaisesti. Tällöin yhdellä kattavalla lomakkeella saavutetaan merkittävästi suurempi määrä työnhakijoita kuin yksittäisillä työtehtäväkohtaisilla ilmoituksilla.

 

3. Helpotusta hakemusrumbaan

Työnhakijalle tuskastuttavinta on täyttää loputtomasti eri työhakemuslomakkeita. Hakemusten täyttäminen on työlästä ja aikaa vievää, takeita työpaikan saamisesta ei ole, eikä aina voi edes olla varma, onko haettava työ itselle sopiva. MediMatcherissa työntekijän ei tarvitse täyttää lukemattomia hakemuksia, vaan työnantajaa kiinnostavat asiat löytyvät työntekijän anonyymistä profiilista, joka täytetään vain kerran.

Myös työnantaja säästää aikaa ja vaivaa, kun tämän ei tarvitse kahlata läpi hakemuksia, joista osa ei välttämättä juurikaan edes vastaa tehtävän kriteerejä. MediMatcherissa työnantaja saa yhteydenoton työntekijältä, joka on jo perehtynyt työpaikkaan tarkasti ja arvioinut paikan itselleen sopivaksi. Työnantaja voi yhteydenoton jälkeen käydä tutustumassa työntekijän profiiliin palvelussa.

 

4. Kohdennetusti vain terveys- ja hoitoalalle

Avoin työpaikka -ilmoituksia julkaistaan tällä hetkellä ainoastaan sivustoilla, joista löytyy samalla myös kaikkien muidenkin alojen työpaikkoja. Suosituimpia palveluja ovat mm. Mol.fi, Kuntarekry, Duunitori ja Monsteri.

Löytääkseen oman alansa töitä, joutuu hoitaja tai lääkäri ensin rajaamaan palvelusta ammattinimikkeitä. Kaikissa palveluissa tämä ei edes ole mahdollista, vaan rajauksia voi tehdä esimerkiksi ainoastaan sanahaun tai alueen perusteella. Tulosten kahlaaminen vie aikaa.

On selkeää, kun terveys- ja hoitoalan työpaikat löytyvät yhdestä palvelusta. Sivustolle on tällöin helppo ohjata kyselijät ja kiinnostuneet tutkimaan tietoja tarkemmin. Palvelu voidaan räätälöidä vastaamaan ammattikunnan tarpeita hyvin yksityiskohtaisesti.

 

5. Tiedot työpaikoista työntekijöiden toiveiden mukaan

Avoimia työpaikkoja koskevissa ilmoituksissa olevat tekstit ovat usein pitkiä, ympäripyöreitä, tylsiä ja täynnä sanahelinää. Työnhakijalla menee paljon aikaa ja jaksamista yrittäessään löytää niistä itselleen olennaiset asiat.

MediMatcherissa työnantajakuvaukset on laadittu kehitysvaiheessa yhteistyössä hoitajien ja lääkäreiden kanssa. Selvitimme, mitkä asiat ovat työntekijöille tärkeitä työpaikkapäätöksen kannalta, ja räätälöimme lomakkeet näiden tietojen pohjalta. Tiedot ovat selkeästi jaoteltuna ja helposti erotettavissa. Työnhaku on tällöin helppoa ja kiinnostavaa.

 

6. Lisää työntekijäkontakteja

Perinteinen työpaikkailmoitus laaditaan nopeasti yksittäisen tilanteen perusteella. Siksi ilmoituksessa voi olla jokin tieto, jonka vuoksi muutoin tehtävään soveltuva työntekijä jättää ottamatta yhteyttä työnantajaan. Toisaalta voi olla myös niin, että työntekijä ei löydä ilmoituksesta jotakin asiaa, jota työpaikaltaan toivoo. Myös tällöin työntekijä sivuuttaa työpaikkailmoituksen.

Usein asiat ovat työpaikoilla neuvoteltavissa ja kattavammin toteutettavissa, kuin mitä yksittäisiin avoin työpaikka -ilmoituksiin hoksataan kirjata. Kun tiedot ovat kattavasti ja työpaikkakohtaisesti esitetty, riski sulkea pois joitain hakijoita pienenee, ja yhteydenottojen määrä kasvaa.

Perinteisiä työpaikkailmoituksia tarjoavat sivustot eivät myöskään voi tarjota työnhakijakontakteja yhtä konkreettisesti kuin MediMatcher. Rekrytointi avoin työpaikka -ilmoituksen kautta on aina yksisuuntaista, jolloin työnantaja voi ainoastaan passiivisesti odotella ja toivoa sopivan työntekijän löytyvän. MediMatcherissa työnantaja voi halutessaan ottaa aktiivisen roolin, kun yhteydenottoja toivovat työnhakijat ovat tavoitettavissa saman palvelun alta.

 

Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä julkaisut:

Näin vastaat työntekijältä tulevaan yhteydenottoon

Työnhakijat ovat somessa – miksei siis työpaikkailmoitus?

Rekrytointi – valmistaudu maratoniin

• • •

MediMatcher on työpaikkojen hakukone hoitajille ja lääkäreille. Luo tunnus tästä!