”On kiva, kun MediMatcherissa voi omatoimisesti etsiä töitä ja laittaa viestiä!”

Työnhakijoiden kokemukset MediMatcherista kertovat, että palvelu auttaa löytämään monipuolisesti tietoa erilaisista terveys- ja hoiva-alan työpaikoista ja olemaan yhteydessä kiinnostaviin työnantajiin nopeasti matalalla kynnyksellä.

Haastattelimme kolmea palvelun käyttäjää heidän kokemuksistaan MediMatcherissa ja saimme mukavan positiivista palautetta! Ennen palvelun käyttämistä eräs työnhakija ei ollut aiemmin törmännyt MediMatcherin kaltaiseen palveluun, jossa olisi yhtä kattavasti tietoa ja jonka hakukone auttaisi navigoimaan yhtä hyvin työpaikkaa valitessa.

Hän koki palvelun tärkeäksi ja hyödylliseksi ja oli löytänytkin työpaikan MediMatcherin avulla. Hän kehui erityisesti sitä, kuinka helposti MediMatcherissa pystyi arvoimaan työn kuormittavuutta suhteessa palkkaan. Ympäripyöreät ja geneeriset kuvaukset eivät kerro työnhakijalle työn arjesta oikeastaan mitään.

Tiedon etsiminen ja viestin lähettäminen on helppoa ja nopeaa

Lisäksi työnhakijan mielestä MediMatcherin työnantajien profiileissa on juuri sopiva määrä oikeita kysymyksiä. Hän koki tärkeänä myös sen, että omassa profiilissaan pystyy kertomaan, mistä työstä olisi itse kiinnostunut. Työpaikkoja etsiessä ensisijaisen tärkeää olivat sen sijainti, oikeudet, mitä työtä voi tehdä sekä millainen on työaika. Nämä kaikki, ja monet muut tiedot, näkyvät MediMatcherissa selkeästi, ja lisäksi on yhteyshenkilö jolle voi laittaa suoraan viestiä niin halutessaan.

Lisäksi MediMatcherin Suosikit-ominaisuuden avulla on tarvittaessa voinut tallentaa mielenkiintoisia työpaikkoja tulevaisuuden varalle. Tämä koettiin hyödyllisenä etenkin, jos on parhaillaan työsuhteessa mutta haluaisi laittaa ylös kivoja paikkoja jatkoa ajatellen.

– Nuorena työnhakijana on erityisesti mukavaa pohtia, mitä työnhaulta ja tulevilta työpaikoilta haluaa.

”Lääkärit vain soitetaan läpi ja tarjotaan kauheasti rahaa.”

Toinen positiivinen asia työnhakijalle oli se, kuinka MediMatcherissa rekrytointialan kaupallisuus ja työpaikkojen myynti jättäytyvät taka-alalle. On helpompaa jutella ja sopia asioista suoraan saman ammattikunnan edustajan kanssa, kuin keskustella rekryfirmojen kautta. MediMatcherin avulla rekrytoinnista vastaaviin henkilöihin saa myös helposti yhteyden, kun joskus on vaikeaa etsiä puhelinnumeroita ja saada esimerkiksi kiireisiä ylilääkäreitä langan päähän.

– MediMatcherissa voi lähestyä työnantajia, eli esimerkiksi ylilääkäreitä tai vastaavia hoitajia, ja puhua ”samaa kieltä”. Monesti esimerkiksi rekrytointifirmojen kautta puhutaan ”bisneskieltä” eikä konkreettisesti työn arjesta. Kun hehkutetaan vaan palkkaa, mahdollisia bonuksia ja hoputetaan kirjoittamaan työsopimus, voi tulla painostettu olo ja ei välttämättä päädy siihen itselle mukavimpaan työpaikkaan vaan siihen, mikä hyödyttää rekryfirmaa eniten.

MediMatcher ottaa huomioon sekä lääkärit että hoitajat ja tämä on koettu hienona asiana.

– Se tasa-arvoistaa rekrytointia, koska kuitenkin olemme saman alan ihmisiä. Monesti rekrytointia tehdään lääkäreitä kosiskellen ja unohdetaan, että hoitajia tarvitaan myös vähintään yhtä paljon. On tosi tärkeää, että myös hoitajat saavat helpon ja läpinäkyvän väylän työpaikan valitsemiseen ja kattavasti tietoa työpaikoista. Kun työnhaun voi tehdä kokonaan anonyymisti, tulee työnhausta reilumpaa ja kaikilla on silloin samanvertaiset mahdollisuudet saada työpaikka.

Luo sinäkin ilmainen tunnus MediMatcheriin ja kokeile, miltä työnhaku tuntuu, kun otat työnhaun ohjat omiin käsiisi!

Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä julkaisut:

Ovatko terveysalan työpaikat vaikea löytää?

”Työntekijöiden tarve terveysalalla on jatkuva”

Onni voi löytyä kaukaakin – työpaikka maaseudulla kutsuu yhä useampaa

• • •

MediMatcher on työpaikkojen hakukone hoitajille ja lääkäreille. Luo tunnus tästä!