Onni voi löytyä kaukaakin – työpaikka maaseudulla kutsuu yhä useampaa

Pitkään jatkunut urbanisaatio on alkanut saada vastavoimia. Maaseudun rauha tuntuu monelle aiempaa innostavammalta ajatukselta. Mutta mikä tekee työpaikasta niin houkuttelevan, että se onnistuu nappaamaan tällaisen muuttohaukan?

Lääkäreiden, sairaanhoitajien ja muiden terveysalan työntekijöiden houkutteleminen maaseudulle on jo kauan ollut vaikeaa. Nuoret muuttavat kaupunkiin, ja vanhempaakin väkeä kylien juorukellot tympivät. Tilanne kuitenkin elää; viimeistään koronaviruksen myötä moni kaipaa luonnonläheistä elämää, ja pääkaupunkiseudun kasvava vuokratasokin nyppii monia. Työpaikka maaseudulla onkin kasvava trendi.

Mitkä ominaisuudet sitten tekevät työpaikasta niin houkuttelevan, että muuttokynnys ylittyy?

Pienten paikkakuntien terveys- ja sosiaalialan työpaikoilla on paljon sellaista tarjottavaa, jota kaupungeista ei löydy. Kun työpaikat ovat kokoluokiltaan hallittavia, pysyvät työkaverit ja potilaat tuttuina, eikä päätöksenteko karkaa liian kauas työntekijän ulottumattomiin.

Sen lisäksi, että työpaikka maaseudulla tarjoaa paljon monipuolisia etuja, on itse maaseutukin elämäntapana varteenotettava: Kaupunkikaksion voi vaihtaa omakotitaloon, takapihalta pääsee metsän siimekseen ja pultsarit ei laulele kotiportailla – saa siis olla ihan rauhassa.

Markkinointi ja konkreettiset edut tekevät sen eron

Se, mitkä maaseututyöpaikat oikeasti onnistuvat houkuttelemaan työntekijöitä muualta, on kiinni markkinoinnista ja siitä, kuinka hyvin työpaikan ominaisuudet ja edut osataan tuoda esiin. Työntekijän pitää saada heti selville, mistä on kyse. Tässä vaiheessa MediMatcher tulee kuvaan.

MediMatcheriin työpaikkailmoituksen lisätessään työnantaja ilmoittaa yksityiskohtaisesti esimerkiksi, että onko valmis auttamaan asunnon saannissa, tarjoaako koulutuksia, kuinka paljon voi vaikuttaa omiin työvuoroihinsa, mitä pullaa on taukohuoneessa, mitä kylällä tehdään vapaa-ajalla, onko toimipisteessä omaa labraa, mitä erikoistöitä on tarjolla ja niin edelleen.

Työpaikkaa etsivä näkee heti, onko paikka hänelle, ja kun tarjous houkuttaa, niin ei kun muuttopakua vuokraamaan. Työpaikka maaseudulla odottaa!

 

Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä julkaisut:

Vanhustyön ammattilainen palasi etelän loskasta Lapin luontoon

Millaista on olla psykiatrinen sairaanhoitaja?

Hoitajana Pelkosenniemellä

• • •

MediMatcher on työpaikkojen hakukone hoitajille ja lääkäreille. Luo tunnus tästä!