Kulttuurisetelit kalpenevat, kun toisella on hyvä maine

Kulttuurisetelit kalpenevat, kun toisella on hyvä maine. Joidenkin terveysasemien ja sairaaloiden ei tarvitse pistää tikkua ristiin löytääkseen hoitajia ja lääkäreitä joukkoonsa. Siihen on syynsä.

Kulttuurisetelit kalpenevat, kun toisella on hyvä maine

Suomessa on terveys- ja hoitoalan työpaikkoja, joihin työntekijöitä vain valuu sisään. Miten tämä on mahdollista, kun koko maa kärsii hoitajapulasta, ja monilla työnantajilla on jatkuva rekrytointi päällä?
Organisaatio, jolla on positiivinen työnantajamielikuva, saa helpommin työntekijöitä kuin organisaatio, josta työnhakijat eivät ole kuulleet, tai eivät ole kuulleet mitään mukavaa.

Ajatusmallit henkilöstökulujen ympärillä uusiksi terveys-ja hoiva-alalla

Jatkuva työntekijöiden vaihtuminen ei ole taloudellisesti tehokasta. Kun työntekijä ei pysy talossa, hän ei koskaan saavuta täyttä potentiaaliaan työntekijänä. Aina, kun työntekijä vaihtuu, on hänen kouluttamiseensa käytetty resursseja. Ja kuvetta pitää kaivaa myös rekrytointiprosessiin. Entä jos kaikki tähän sähläämiseen laitettavat resurssit ohjattaisiinkin suoraan työntekijän hyvinvointiin ja viihtyvyyteen?

Mitä tyytyväisempi henkilökunta on, sitä parempaa on työn laatu. Palvelun laatukin on tällöin parempi, ja on saavutettu kilpailuetu.

Mistä syntyy hyvä maine?

Hyvän maineen saa yksinkertaisesti pitämällä huolta työntekijöistä. Työntekijöiden sana kyllä kiirii, hyvässä ja pahassa, ja tässä kannattaa ehdottomasti olla ensimmäisen puolella.

Keinot työntekijän viihtyvyyden kasvattamiseen ovat moninaiset, ja usein hyvinvointi koostuu odottamattomistakin jutuista: kesäkanoista, ruskaretkistä, tai työpaikan ulkotilojen maisemoinnista. Samoin arkipäiväiseen työpäivään vaikuttavat muut asiat merkitsevät, kuten täytyykö tehdä työtä, joka ei suoraan liity työnkuvaan.

Suurin osa ihmisistä viihtyy tiiviissä työyhteisöissä, joissa heidän on mahdollista vaikuttaa asioihin, ja jossa he ennen kaikkea tuntevat itsensä arvostetuiksi.

Arvostusta ei voi feikata

Miten sitten saada työntekijälle tunne, että häntä arvostetaan?

Ihan vain oikeasti arvostamalla häntä. Organisaation ja johtoportaan arvot välittyvät läpi jokapäiväisessä työssä.

Ajattelutavan muokkaaminen yksilöä arvostavammaksi ei ainoastaan sitouta heitä työpaikkaan, vaan lisää koko yhteisön hyvinvointia.

Onnellinen työyhteisö on paras työyhteisö!

MediMatcherista voit löytää työpaikan, jossa oikeasti viihdyt eikä tarvitse luottaa huhupuheisiin tai rekryfirmojen mainostukseen!

Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä julkaisut:

Näin löydät mieleisesi työpaikan

Tavalliset työntekijät ovat henkilöstön kivijalka

Robotteja vai hoitajia?

• • •

MediMatcher on työpaikkojen hakukone hoitajille ja lääkäreille. Luo tunnus tästä!