Unohdetaan sote hetkeksi ja kohdataan työnhakijat ihmisinä

Unohdetaan sote hetkeksi ja kohdataan työnhakijat ihmisinä. Työpaikkailmoituksessa etsitään työntekijää sote-alue X:n terveydenhuoltoon. Hakemuksia odotellaan viikko, pari, mutta juuri se oikea työnhakija ei ota yhteyttä. Onko tämä ihme? No ei ole.

Unohdetaan sote hetkeksi ja kohdataan työnhakijat ihmisinä. Työpaikkailmoituksessa etsitään työntekijää sote-alue X:n terveydenhuoltoon. Hakemuksia odotellaan viikko, pari, mutta juuri se oikea työnhakija ei ota yhteyttä. Onko tämä ihme? No ei ole.

Missä sitten mättää? Eikö sote-alue X ole tarpeeksi iso myyntivaltti?

Noh, mietitäänpä asiaa rauhassa: Työnhakija haluaa uuden työpaikan ja hänellä on varaa valita. Hän päättää, että haluaa asua Suonenjoella lähellä perhettään ja savolaista kielialuettaan. Työpaikkailmoituksia katsellessa kohtuullisen ajomatkan päästä löytyy sote-alue X:n toimipiste, josta on kerrottu kuitenkin lähinnä organisaation näkökulmasta heidän vaatimuksiaan työntekijälle ja kenties vertailukelvotonta yleistä kehumista. Sellaista, jota myös edellisestä työpaikasta sanottiin, mutta mikä ei merkinnyt mitään.

Ajatuksena siis on, että hänen tulisi kiintyä byrokraattiseen rakennelmaan, ja ottaa sitten vastaan tarjottu työ. Mutta kun ei häntä kiinnosta sote-alueet! Hän haluaa vain tehdä mielekästä ja kehittävää työtä, ja nimenomaan Suonenjoen lähellä. Työn täytyy sopia hänen elämäänsä, eikä toisin päin.

Kannattaa mainita pitsaperjantai

Konkretiaa työpaikkailmoituksiin tarvittaisiin kaiken kaikkiaan enemmän. Työnhakijaa kiinnostaa työajat, minkä alan hoitotyötä työpaikalla tehdään ja onko koulutusmahdollisuuksia. Tärkeimpien lisäksi hän haluaa tietää, onko työpaikalla pitsaperjantaita, liikuntaseteleitä tai virkistyspäiviä Levin Hullussa Porossa.

Työnhakija haluaa myös luottaa saamaansa tietoon ja vertailla työpaikkoja muihin kiinnostaviin. Näin hän pystyy valitsemaan oikeasti itselleen sopivimman.

MediMatcher ohjaa työnantajaa näiden asioiden äärelle. Sivuillamme työnantaja saa merkitä tarkasti työnkuvan, jotta löytäisi sen työntekijän, joka etsii juuri häntä. Mitä yksityiskohtaisemmin työn arki, sijainti ja edut kuvataan, sitä todennäköisemmin työnhakija kokee paikan omakseen. Ja kaikki voittavat!

Unohdetaan sote hetkeksi ja kohdataan työnhakijat ihmisinä.

 

Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä julkaisut:

MediMatcher vs. työpaikkailmoitus

Työnhakijat ovat somessa – miksei siis työpaikkailmoitus?

MediMatcher yhdenvertaista työnhakua

• • •

MediMatcher on työpaikkojen hakukone hoitajille ja lääkäreille. Luo tunnus tästä!