Twitter, WhatsApp, LinkedIn, Facebook, YouTube ja Instagram. Vuonna 2020 tehdyn tutkimuksen mukaan täysi-ikäiset ihmiset viettävät keskimääräisesti päivässä 2 tuntia 24 minuuttia somessa. Somepalvelut keräävät käyttäjistään ja heidän mieltymyksistään koko ajan dataa, ja tätä kerättyä dataa käytetään sitten kohdennetussa markkinoinnissa hyväksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun sairaanhoitaja Petteri katsoo kissavideoita ja lukee blogeja hoitoalan työstä, hän saa mainoksia kissanruuasta ja hoiva-alan avoimista työpaikoista.
Some kannattaa ilman muuta myös valjastaa työmarkkinoiden käyttöön! Hieman kaupunkilähiöön kyllästynyt sinkkulääkäri Helena voi havahtua hakemaan töihin myös maaseudulle nähtyään houkuttelevan mainoksen metsästysmaista tai vaellusreiteistä. Selaamalla tavallisia työpaikkailmoituksia avoimista työpaikoista ei välttämättä Helenalle itselleen tule mieleen muuttaa Vantaalta Jämijärvelle.
Ihmiset tulevat someen viihtymään ja rentoutumaan. Saadaksesi heidän huomionsa, ei riitä että kirjoitat kivan tekstin ja etsit kivan kuvan liitteeksi. Perustettuasi tilit eri palveluihin, sinun täytyy hankkia ensin seuraajia ja määritellä kohderyhmä, jotta mainokseksi tulisi näkyviin mahdollisimman laajalle. Lataamasi sisällön tulee olla kiinnostavaa ja kivan näköistä – ei kukaan halua käyttää vapaa-aikaansa asioihin, joka ei tuo hyvää fiilistä! Täytyy siis suunnitella tarkkaan, miten saisit kohderyhmäsi huomion. Lisähuomiota voit ostaa kohdennetulla markkinoinnilla. Tällöin pystyt määrittelemään, kuka mainoksesi näkee ja haluatko että kuvasi saa huomiota, vai että mainos ohjaa katsojat nettisivuillesi. Mitä enemmän euroja ja panostusta käytät julkaisusi luomiseen, sitä enemmän saat tulosta aikaiseksi. Pelkästään yhden hyvän ja selkeän päivityksen tekemiseen menee ajallisesti vähintään kaksi tuntia.
Instagram on palvelu, jossa käyttäjät lisäävät kuvia ja videoita omasta arjestaan. He selailevat seuraamiensa toisten käyttäjien luomaa sisältöä, mutta lisäksi näkevät muidenkin käyttäjien laittamia kuvia ja videoita sekä maksettuja, kohdennettuja mainoksia. Instagramissa mainostus toimii siten, että kun lähihoitajaopiskelija Anttoni selailee Instagramia ja näkee siellä itseään kiinnostavaa sisältöä vaikkapa luontoaiheista, hänelle tulee välillä näkyviin myös maksettuja mainoksia luontoaiheista, jotka on kohdennettu juuri hänelle. Tavoitteena olisi, että Anttoni kiinnostuisi mainoksesta niin paljon, että hän klikkaisi sitä ja menisi tutustumaan mainostajan profiiliin lisää. Jos mainos ei ole kiinnostava, Anttoni ei edes kohdista silmiään siihen.
Facebookissa mainonnan täytyy olla myös innostavaa, mutta ennen kaikkea selkeää. Tämä luo omat haasteensa – miten saada innostavaa sisältöä vain yhdellä kuvalla ja muutamalla sanalla?
LinkedIn on verkostoitumiseen ja työmaailmaan kehitetty palvelu, jossa käyttäjät kirjoittavat profiileihinsa oman työhistorian ja taitonsa. Siellä on myös mahdollisuus luoda organisaatioprofiili, jos oma henkilökohtainen LinkedIn-profiilisi on tarpeeksi laadukas. LinkedInin käyttäjät vaativat markkinoijilta todella laadukasta sisältöä, jotta heidän mielenkiintonsa heräisi. Kuten muissakin palveluissa, myös LinkedInissä käyttäjät näkevät itseään kiinnostavaa sisältöä. Heitä kiinnostaa eniten uuden tiedon etsiminen. LinkedInissä käyttäjät ovat mahdollisesti etsimässä myös uutta työpaikkaa, ja siksi erityisesti headhunterit kiertävät siellä verkostoitumassa ja kyselemässä ihmisiä töihin.
Teemme mainoksista kiinnostavia ja värikkäitä – sellaisia, joita nähdessään somen käyttäjillä kiinnostus herää. Tämä on yksi MediMatcherin palveluista, jotka saat käyttöösi kaupan päälle, kun tuot organisaatiosi MediMatcheriin. Onnistunut somemainonta lisää toimipisteenne näkyvyyttä potentiaalisten työnhakijoiden parissa todella positiivisesti!
Miksi haluamme, että kaikki käyttäjät rekisteröityvät MediMatcheriin?
Palvelukoti Onnelassa Pelkosenniemellä on välitön ja kodinomainen ilmapiiri – MediMatcher
• • •
MediMatcher on työpaikkojen hakukone hoitajille ja lääkäreille. Luo tunnus tästä!