”Työntekijöiden tarve terveysalalla on jatkuva”

Terveysalalla työntekijöistä on aina pula, ja rekrytointi on haastavaa. Helppokäyttöinen MediMatcher aikoo uudistaa alan rekrykulttuurin.

Moni törmäsi vastikään Helsingin Sanomien Terveysteknologia-liitteessä MediMatcheristä kertovaan artikkeliin, jossa haastateltiin MediMatcherin viestintäpäällikkö Riikka Sirviötä ja kehityspäällikkö Vivika Juntusta. Selonteon tarkoitus oli selvittää, mitä ongelmia MediMatcher oikein ratkoo.

Artikkeli tiivisti MediMatcherin ytimen hyvin:

Nimikin sen kertoo: MediMatcher on työnantajan ja työnhakijan kohtaamispaikka, jossa etsitään täydellisiä ”matcheja” samaan tapaan kuin deittisovelluksissa. Yksi olennainen ero perinteiseen rekrytointiin on siinä, että MediMatcherissä ei esitellä avoimia työpaikkoja, vaan siellä työnantajat esittelevät kattavasti itsensä ja työpaikkansa, kuvailevat työpaikan arkea, työyhteisöä, työsuhde-etuja ja niin edelleen.

– Toteutus on tällainen siksi, että työntekijöiden tarve terveysalalla on jatkuva. Eräs sairaanhoitaja totesi hyvin, että koska alalla palkka on aika vakio, työsuhde-edut ratkaisevat työssä viihtymisen. Siksi mekin haluamme rohkaista työnantajia kertomaan eduista, jotka tukevat työhyvinvointia, Sirviö korostaa.

Sivuston ylläpitäjät huolehtivat siitä, että vain terveysalan rekisteröitynyt ammattilainen pääsee luomaan tunnukset järjestelmään. Rekrytoinnin kynnys madaltuu, kun työnantaja ja työnhakija pääsevät tutustumaan toisiinsa anonyymisti.

– Sivustolle luodaan oma profiili, jonka tekemistä helpottaa selkeä kysymyspohja. Työnantajat ja -hakijat pääsevät siis vastaamaan valmiiksi laadittuihin kysymyksiin, sekä avoimiin että monivalintakysymyksiin, ja profiili rakentuu vastausten pohjalta. Tällöin urakka ei koidu liian suureksi kummallekaan, Juntunen havainnoi.

Jo pitkään terveysalaa vaivannut kankea rekrytointikulttuuri on siis aika muuttaa.

Nyt terveysalan työnhakijat ja työnantajat pääsevät kosketukseen keskenään ilman välikäsiä, kuten rekrytointi ja vuokrafirmoja. Parhaimmillaan turha työ vähenee, kustannukset pienenevät ja työhyvinvointi kasvaa, kun hakijat löytävät toiveitaan vastaavan työpaikan”, viestintäpäällikkö Riikka Sirviö kertoi lisäksi.

Kiitos hyvästä kuvasta Keijo Lehtimäki ja tekstistä Maria Paldanius!

Koko jutun voit lukea täältä.

 

Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä julkaisut:

Näin löydät mieleisesi työpaikan

Ovatko terveysalan työpaikat vaikea löytää?

Onni voi löytyä kaukaakin – työpaikka maaseudulla kutsuu yhä useampaa

• • •

MediMatcher on työpaikkojen hakukone hoitajille ja lääkäreille. Luo tunnus tästä!