Ulkomainen työvoima hoitajavajeen ratkaisuksi

Hoitajia väsyttää ja apua tarvitaan. MediMatcher laajentaa ulkomaille, jotta työvoimaa saataisiin sairaaloihin ja terveysasemille lisää.

Ulkomainen työvoima ratkaisuksi hoitajavajeeseen

Tämä ei ole uutinen: Tänä päivänä hoitajat Suomessa tekevät tuplavuoroja, skippaavat lomia ja ovat pakotettuja tekemään työnsä huonosti. Monet vaihtavat ammattia, kun jaksaminen loppuu. Hoitajia ei myöskään valmistu tarpeeksi.

Eikä väestönrakenne tästä helpotu. Vanhustenhuolto on riittämätöntä ja henkilökunta raataa niska limassa.

”Aamulla joudun kylmästi päättämään, kuka pääsee heti ylös märästä sängystä kuiviin vaatteisiin ja kuka joutuu odottamaan jopa tunnin, ehkä kaksikin. En ehdi viedä asukkaita ulos raittiiseen ilmaan, en katsella valokuvia enkä rupatella. En tarvittaessa saa apua, sillä muillakin hoitajilla on kädet yhtä täynnä töitä”, kuvaili nimimerkki Sairaanhoitajaksi Opiskeleva vastikään arkeaan vanhustalossa. (Helsingin Sanomat, 3.7.21)

Kuten niin moni muu, ei hänkään aio jatkaa työssään, vaikka itse työnkuvasta nauttiikin.

Lakipykälät on uudistettava ja katsottava hanakammin yli rajojen

Hoitajien ylityöllistyneisyydessä ei ole niinkään lainvastaisuudesta kyse. Lakisääteisiä taukoja kyllä jätetään väliin ja lomia ei pidetä, mutta hoitajamitoitus pysyy suurimmilta osin määrätyissä rajoissa.

Lakia rukattiin vanhuspuolella viime vuonna, mutta muidenkin hoitajien alat vaativat uusia säädöksiä.

Eivätkä lainmuutokset poista sitä faktaa, että työvoimaa ei ole eikä tule tarpeeksi, jollei sitä etsitä muualta. Ulkomainen työvoima tarjoaa ratkaisuja hoitajien huutavaa pulaan.

MediMatcher laajentaa

MediMatcher lanseerataan syksyllä maailmanlaajuisesti. Tavoitteena on saavuttaa työnhakijat myös kotimaan ulkopuolelta!

Lanseerauksen jälkeen lääkärit, hoitajat, hammaslääkärit sekä muut terveys- ja hoiva-alan ammattilaiset, joiden työlupa Suomeen on kunnossa, voivat olla yhteydessä suomalaisiin työnantajiin.

Autamme ohjeistamalla päteviä työntekijöitä saamaan työluvat Suomeen. Jo kymmenet hoitajat ja lääkärit ulkomailta ovat olleet meihin yhteydessä ja haluavat työskennellä Suomessa.

MediMatcher ohjeistaa työnantajia myöhemmin siitä, miten ulkomaisia hoitajia kannattaa lähteä havittelemaan. Seuraile siis blogiamme!

Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä julkaisut:

”Työntekijöiden tarve terveysalalla on jatkuva”

”Nuoriin panostava työnantaja on paras kouluttaja”

MediMatcher yhdenvertaista työnhakua

• • •

MediMatcher on työpaikkojen hakukone hoitajille ja lääkäreille. Luo tunnus tästä!