Ammattilainen, tule kirjoittamaan blogeja työstä

Työ on aihe, joka koskettaa meitä jokaista. Tule mukaan kirjoittamaan terveysalan ammattilaisille suunnattuja blogeja!

Työ on aihe, joka koskettaa meitä jokaista. Käytämme työhön merkittävän osan ajastamme, itse asiassa koko elämästämme. Työstä saamme elantomme, ruoka, koti, vapaa-aika, läheistemme hyvinvointi, ihmissuhteet. Työn jälkeinen aika, eläke myös on riippuvainen tekemästämme työstä. Itsemme lisäksi tuotamme työllämme koko yhteiskunnan toiminnan. Sairauksien hoito, vanhusten hoito, lastemme opetus, tiet, turvallisuus, kaiken mahdollistaa työmme ja siitä kerättävät varat. Työ jopa määrittää identiteettiämme. Ei siis ole aivan yhdentekevää millaista on työmme.

MediMatcher toimii työn ympärillä – ja tarkemmin sanottuna terveysalan työn ympärillä. Käytämme termiä terveysala alasta, jota hallinnon kielessä kutsutaan sosiaali- ja terveystoimeksi. Alalla työskentelee 17 % suomalaisista, mikä tarkoittaa 385 000 ihmistä! Ammattien kirjo on laaja. Sairaanhoitajat, terveydenhoitajat, lähihoitajat, lääkärit, suuhygienistit, hammashoitajat, laboratoriohoitajat, röntgenhoitajat, kätilöt, fysioterapeutit, toimintaterapeutit, hammasteknikot, farmaseutit, proviisorit, lääketyöntekijät, terveydenhuollon kandidaatit ja -maisterit, sosionomit, eläinlääkärit, optikot, psykologit, puheterapeutit. Unohtuiko joku? Lääketieteessä on yli 30 erikoisalaa! Valtava määrä erilaista työtä, jonka yhdistää työskentely ihmisen sairauksien hoitaminen ja ennalta ehkäiseminen. Siksi terveysala.

Jokainen työ ja ammatti näyttäytyy erilaisena riippuen siitä, tarkasteleeko sitä ammatin sisältä vai ulkopuolelta. Eri ammattilaisten kanssa tehdään työtä yhdessä ja useimmiten se sujuu ilman, että työtoverin työpanokseen edes kiinnittää huomiota. Toisen työn vaikeuksia, kuten stressiä ja painetta ei yleensä havaitse. Kaikissa tehtävissä näitä kuitenkin on, sehän on selvää. Joskus voisikin olla hyödyllistä tietää enemmän toisen ammatin työstä.

MediMatcherin blogin tarkoitus on kertoa työstä ja työn tekemisestä. Arkipäiväisistä asioista. Meillä on valtava määrä erilaisia tapoja tehdä samat asia tai käyttää samoja työvälineitä. Joku on tehnyt havainnon, joka helpottaa toimintaa ja siitä voisi olla mukava kuulla sekä ottaa vinkkiä. Hyvät käytännöt ja havainnot ovat arvokkaita. Blogissamme voit jakaa havaintojasi.

Voit kirjoittaa mistä hyvänsä työn tekemiseen liittyvästä asiasta. Edunvalvontaan liittyviä asioita emme täällä käsittele, sillä sille on omat fooruminsa. Älä arkaile, sillä autamme kirjoitustyössä ja tekstin viimeistelyssä. Tekstit ovat suunnattu terveysalan ammattilaisille.

Blogit voidaan julkaista yleisölle vapaasti näkyvänä ja/tai suunnattuna myös rekisteröitymisen jälkeen näkyväksi. Tällöin se näkyy pelkästään alan ammattilaisille. Tässä vaiheessa kirjautumisen takana olevat osat on jaettu siten, että omat osiot on olemassa hoitohenkilöstölle, lääkäreille ja hallinnon henkilöstölle.

Kyllä sinä osaat! Ota rohkeasti yhteyttä.

Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä julkaisut:

Miten minusta tuli lääkäri ja yrittäjä

Millaista on työ Psykiatrina

Tällaista on olla psykiatrinen sairaanhoitaja – MediMatcher

• • •

MediMatcher on työpaikkojen hakukone hoitajille ja lääkäreille. Luo tunnus tästä!